dilluns, 12 de març del 2018

Geocaching per Figueres.

Els tutors dels alumnes de 3r d’ESO de les Escolàpies vam organitzar un Geocaching pel centre urbà de Figueres, tot coincidint amb la festivitat de la Mare Paula.



La setmana anterior, durant l’hora de tutoria, vàrem fer els grups, un total de 10, amb 5 membres a cadascun. Aprofitarem per explicar l’essència del joc i les normes bàsiques de comportament per la ciutat. El geocaching és una mena de gimcana, on es barregen les aptituds de l’orientació i la descoberta.



El joc constava d’un total de 10 emplaçaments distribuïts entorn de la nostra escola, i que estaven perfectament indicats a partir de coordenades. Els alumnes, tot utilitzant una APP del seu Smartphone havien de trobar-los, i un cop allà, aconseguir una “pista” per a una activitat posterior a fer a l’escola.


Els alumnes, un cop visitats els 10 llocs, tenien un total de 10 peces d’un trencaclosques incomplert. Un cop a l’aula, els alumnes s’adonaren que amb les seves 10 peces no n’hi havia prou per completar el gran taulell que contenia 100 cel·les per omplir.



Davant d’aquest repte, la necessitat de compartir els tresors trobats, va fer emergir la solidaritat entre grups i el treball cooperatiu entre tots, una de les màximes d’aquest present curs.



Al final, i amb l’ajuda de tots, el resultat va fer molta patxoca, tot mostrant el lema del curs, “EN MOVIMENT” i una cita de Galileu Galilei “Eppur si muove” que podríem traduir com «I tanmateix, es mou».



Esteve Miràngels

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada